לידים לעומת ניהול קמפיין – ראש בראש

תוכן עניינים

מודל הלידים הוא אחד מהמודלים הכי עתיקים ברשת האינטרנט ולמעשה הוא התחיל עוד כשאנשים קיבלו הצעות מחיר טלפוניות ולא מילאו טפסים אלקטרונים.

לעומת קבלה ישירה של הלידים (קניית לידים), ניהול קמפיין מודרני דורש בדרך כלל הקמה של מסע פרסום מאפס, ולא משנה אם אתם משתמשים בגוגל, פייסבוק, אאוטבריין, פרסום בתוך אפליקציות וכו’.

אם נשווה בין שני המודלים, נראה שדווקא למודל הוותיק יותר של מכירת וקניית לידים ישירה יש לעיתים יתרונות וזאת למרות שיש כאלו שנוטים לזלזל בו.

תשלום

כאשר אתם מריצים קמפיין, אתם בדרך כלל משלמים פעמיים: פעם אחת למי שמספק לכם את שטח הפרסום, זה יכול להיות גוגל וזה יכול להיות כל חברה אחרת ופעם שנייה למי שמנהל לכם את הקמפיין. הסיבה לכך שצריך לשלם פעמיים היא שניהול קמפיין בדרך כלל מתבצע בסביבה תחרותית ואתם לא היחידים שרוצים לפנות אל אותו קהל היעד ולפרסם את אותם מוצרים או שירותים.

בדרך כלל, התשלום הנוסף למנהל הקמפיין הוא אחוז מסוים מהסכום אותו משלמים ישירות לפלטפורמה או סכום מינימלי כלשהו (מה שהופך ניהול של קמפיינים קטנים לפחות משתלם).

לעומת זאת, כאשר אתם קונים לידים, אתם לרוב משלמים פר ליד. כלומר, עבור קבלה של פרטי יצירת קשר של אדם שכבר עבר את כל התהליך של המשפך השיווקי בתוך הקמפיין, וזהו יתרון משמעותי.

מודל התשלום

מודל התשלום בקמפיין והעלות להמרה

כאשר אתם מתחילים קמפיין ומשלמים ישירות לפלטפורמת הפרסום, אתם למעשה מפרסמים פר לחיצה ומדובר במחיר דינאמי שמשתנה כל הזמן עקב התחרות עם מפרסמים אחרים. בסופו של דבר, העלות הממוצעת ללחיצה תלויה בתקציב שלכם והביצועים של המודעה.

לדוגמה, אם קיבלתם 2,000 לחיצות בתקציב כולל של 10,000 ₪ לפלטפורמת הפרסום + 1,000 ₪ למנהל הקמפיין, העלות שלכם ללחיצה תהיה 5.5 ₪.

מודל אחר ומעט פחות נפוץ הוא תשלום פר 1,000 חשיפות, אך הוא מתאים בעיקר למותגים שההמרה ויצירת מודעות חשובים להם יותר מהמרות.

בכל אופן, גם אחרי שהגולש כבר לחץ ועבר לדף הנחיתה, הוא צריך לבצע פעולה מסוימת כדי שיומר ולמעשה יהפוך לליד. אחוז הגולשים שביצעו את ההמרה הזו נקרא “אחוז המרה”. אם ניקח לדוגמה את 2,000 הלחיצות ממוקדם ונניח ש-40 גולשים אכן ביצעו המרה, העלות הכוללת פר המרה תהיה  275 ₪ (11,000 חלקי 40). לעיתים מתווספות להוצאה הזו גם הוצאת “הקמת קמפיין”.

בסופו של דבר, מה שחשוב לזכור הוא שאתם לא תדעו מראש מהי העלות להמרה. עם זאת, ככל שהקמפיין ירוץ זמן רב יותר, תוכלו לחזות את הנתון הזה עבור החודשים הבאים בצורה יותר מדויקת.

מודל הלידים

במודל הלידים אתם מקבלים את הליד מוכן ומשלמים עליו ישירות. המחיר לליד משתנה על פי פרמטרים שונים כגון ליד מחולק לעומת ליד שאינו מחולק, הסקטור וכמובן החברה ממנה תקנו את הלידים. חשוב מאוד גם לברר מהו מספר הלידים המינימלי שאפשר לקנות.

איכות הלידים

איכות הלידים הוא נושא מורכב יחסית. ליד שמגיע מקמפיין יהיה גולמי. לפעמיים זה טוב ולפעמיים זה רע. לדוגמה, אם אתם מגיבים מהר לליד, הוא עדיין חם ויחסית קל להפוך אותו ללקוח משלם (או לפחות כזה שאתם יודעים שבאמת מתעניין). לעומת זאת, אם הלקוח השאיר את הפרטים שלו בארבעה אתרים לפניכם ושכח בינתיים מכל הסיפור כי התקשרתם אליו רק אחרי שלושה ימים, עמדת הפתיחה שלכם תהיה הרבה פחות טובה.

להבדיל, כאשר אתם קונים לידים, יש הבדל במחיר בין לידים מחולקים לבין לידים שאינם מחולקים. ישנו גם פרמטר נוסף של מיטוב לידים : כלומר, לידים שכבר לא רלוונטיים מסוננים מראש. זה אומנם נשמע טוב, אבל החלק היותר קשה הוא למצוא חברה כמו בי-פירסט שבאמת עומדת מאחורי המילה שלה. למרבה הצער, תחום הלידים כיום נוטה להיות פרוץ מכיוון שלא כל החברות מחויבות לשקיפות ולעיתים מפזרים את הלידים שלהן בין מספר לקוחות.

מיקוד (טרגטינג)

כאשר אתם מריצים קמפיין, המיקוד שלכם הוא לרוב ברמה של מילת המפתח או אוכלוסייה מפולחת יחסית כגון “כל האימהות הצעירות שגרות במרכז הארץ”. מיקוד שכזה יכול להיות טוב כאשר מוכרים דברים ספציפיים או לתקופה מוגבלת. למשל מוצרי חשמל ב-Black Friday או מנשאים לתינוקות. למפרסם יותר חשובות המכירות המיידיות ופחות מערכת היחסים לטווח ארוך. הוא גם לא בונה על הוצאות מאוד כבדות (בהכרח).

לעומת זאת, מכירת לידים נוטה להיות קשורה בעיקר לתחומים בעלי הוצאה כספית כבדה כמו למשל רכישת מכוניות, טיפול קוסמטיים, קורסים להפסקת עישון (שיכולים לעלות לא מעט) ופורקס (גודל ההשקעה הראשונית). התחומים האלו תמיד יהיו פופולאריים ואין להם תאריך תפוגה.

לפיכך, לידים הם לרוב לא סופר ממוקדים מכיוון שגם קהל היעד הוא רחב למדי. מנגד, אם הייתם מריצים קמפיין בתחומים האלו, סביר להניח שהמחיר ללחיצה היה עולה לכם הרבה ומרווח הטעויות שלכם היה קטן מאוד. לכן, רכישת לידים נחשבת לבטוחה יותר.

קריאטייב ודפי נחיתה

כאשר מדובר על קמפיין, לעיצוב המודעה ודף הנחיתה יש חשיבות מכרעת בהצלחה או אי ההצלחה של הקמפיין ורבים נוטים להתעלם מכך כאשר הם מחשבים את העלות הראשונית של הקמפיין. הרבה פעמיים הגרסה הראשונה מוכיחה את עצמה כלא אופטימלית ואז צריך לבצע ניסויים שונים עד שמגיעים לגרסה הטובה ביותר. מלבד זאת, כל יום צצים פורמטים חדשים של מודעות.

כאשר אתם קונים לידים אצלנו, יש לכם אפשרות לספק לנו את החומרים בעצמכם או לתת לנו לעשות את העבודה ולהסתמך על הידע והניסיון שצברנו במשך שנים בנוגע לאופטימיזציה הזו.

לסיכומו של דבר

קמפיינים

  • התשלום הוא לרוב על פי לחיצה ולכן קשה לחשב מראש את העלות להמרה (ליד) בתקופת ההרצה
  • יש לנפות את הלידים באופן ידני
  • מיקוד גבוה מאוד
  • חובה לספק Creative (או לתת לחברת הניהול לבנות אותו) ולבצע אופטימיזציה של דפי הנחיתה

Pay Per Lear (רכישת לידים)

  • תשלום פר ליד ממוטב (לרוב) מחולק או לא מחולק
  • מיקוד מעט פחות מדויק
  • מתאים מאוד לתחומים בעלי הוצאה גבוהה או התחייבות לטווח ארוך
  • החברה שמוכרת את הלידים אחראית על החומרים השונים כגון המודעות ודפי הנחיתה

 

בשורה התחתונה, קמפיינים יכולים להתאים למי שזקוק ללידים ממוקדים ביותר ומוכן לעבוד קשה תוך כדי סיכון מסוים ובעיקר אי וודאות בנוגע למחיר הלידים (המרות) בחודשים הראשונים. לעומת זאת, מי שזקוק ללידיים שפונים לקהל יעד יותר רחב בתחומים הקשורים להוצאות כבדות לטווח הארוך, יכול להרוויח מקנייה ישירה של לידים ולהשאיר את הדאגות בצד…

5/5
מאמרים נוספים

חברת לידים

חברת לידים/כשעובדים עם חברת לידים בשיטת ‘שיווק מבוסס תוצאות’…לאילו תוצאות

רכישת לידים

רכישת לידים: איך מזהים סוכנות שיווק שמייצרת לידים איכותים לרכישה

השאירו פרטים

ליצירת קשר עם חברת בי פירסט

הנני מאשר את תקנון האתר.

אני מאשר שירותי דיוור ישיר