מדידת ביצועי הלידים שלכם (פרמורמנס)

תוכן עניינים

בין שאתם קונים לידים מחברות כמו Be-First ובין שאתם מגייסים אותם בעצמכם, חשוב שתכירו את המדדים העיקרים (Metrics) שעל פיהם מודדים את הביצועים שלהם.

אז בואו נתחיל.

מדדים הקשורים לגיוס לידים עצמאי

אלו הם מדדים שחשוב שתכירו אם אתם בונים קמפיינים לגיוס לידים בעצמכם מהתחלה ועד הסוף: החל משלב עיצוב המודעות ובניית עמודי הנחיתה ועד לקבלת הליד דרך שיחת טלפון, צ’אט Whatsapp, מילוי טופס וכו’.

אחוז לחיצות (CTR)

אחוז הלחיצות בדרך כלל מקושר למודעה או הודעת דואר אלקטרוני שעליה הלקוח הפוטנציאלי לוחץ. אחוז לחיצות גבוה מעיד על כך שהניסוח והמראה של המודעה עונה על הציפיות של הלקוח.

אחוז הלחיצות הממוצע משתנה על פי פרמטרים שונים ולכן אי אפשר להשוות בין שני קמפיינים שונים זה מזה. בין היתר אנחנו צריכים להביא בחשבון את הסגמנט העסקי שבו אנחנו פועלים (Industry) ואת המדיום בו המודעה מופיעה. לדוגמה, אחוזי הלחיצות על מודעות גוגל בחיפוש גבוהים לעיתים פי 10 (!) מאשר אחוזי הלחיצות על מודעות דומות ברשת המדיה של גוגל (אתרי צד ג’).

 אחוז המרה (Conversion Rate)

אחוז ההמרה מתאר את אחוז האנשים שביצעו את הפעולה שייעדנו להם מתוך כל אלו שביצעו אינטראקציה מוקדמת כגון לחיצה על המודעה. לפיכך, זהו מדד חשוב אפילו יותר מאחוז הלחיצות. לרוב טופס שמעוצב היטב ומקל על הלקוח למלא אותו ישפר את אחוזי ההמרה.

עלות להתקנת אפליקציה (CPI)

זהו מדד שנכנס לז’רגון לאחרונה ומתאר את העלות להתקנת של אפליקציה. מכיוון שרבות מהאפליקציות מותקנות דרך פרסום באפליקציות אחרות ולאחריהן ניתן תגמול כלשהו למי שהתקין את האפליקציה המקורית (לרוב מדובר במשחקים), הרי שהתקנות רבות הן מאיכות נמוכה ומי שמתקין אותן לא עושה בהן שימוש לאחר מכן.

מדדים החשובים גם למי שקונה את הלידים הסופיים

זמן להמרת לקוח (Time to Customer Conversion)

הכוונה כאן היא לזמן שלוקח לליד (הלקוח הפוטנציאלי) להפוך ללקוח משלם. זהו מדד חשוב לחלק האחרון של המשפך השיווקי ולמעשה מעיד על האפקטיביות שאתם מבצעים לאחר שקיבלתם את הליד. יש להביא בחשבון שזמן ההמרה של ליד ממוטב יהיה קצר יותר משל ליד לא ממוטב (כל הלידים ב-Be First הם ממוטבים ברמת AAA הגבוהה ביותר).

עלות לליד (CPL)

מהי העלות הסופית של כל ליד. לרוב מחושבת על פי העלות הכוללת של הקמפיין לחלק למספר ההמרות (לידים).

כאשר קונים לידים, העלות לליד משתנה מחברה לחברה ועל פי סוג הליד. בדקו את מחירי הלידים המשתלמים שלנו. שימו לב שכאשר אתם קונים לידים בכמות גדול (Bulk), בדרך כלל תוכלו לקבל הנחה למחיר ליד בודד, אך תמיד תהיה גם כמות מינימלית להזמנה.

עלות לרכישה או עלות למכירה (CPA/CPS)

זוהי העלות לגיוס של הלקוח הסופי או מכירת המוצר ברכישה ישירקה. בקמפיינים אותם אתם מנהלים לבד, עליכם לחלק את עלות הקמפיין כולו במספר הרכישות.

ישנן חברות למכירת לידים שמקבלות תשלום רק עבור רכישה של מוצרים, לרוב מדובר על מוצרים ברכישה ישירה. בגדול זהו מודל נפוץ פחות מכיוון שהוא לא תמיד משתלם כלכלית ויש בו סיכון רב.

קמפיינים של רשימות תפוצה

כאשר מדובר על קמפיינים של רשימות תפוצה, המדדים הם מעט שונים וסביר שתתקל לפחות במקצתם במערכת הדיוור שלכם.

אחוז הפתיחה (Open Rate) – איזה אחוז מסך כל הנמענים שלכם פתחו את הודעת הדואר?

אחוז הלחיצות (CTR) – איזה אחוז מבין כל מי שפתח את המודעה גם לחץ על אחד הקישורים שמופיע בה?

שיעור הלחיצה לפתיחה (CTOR) זהו מדד שבו למעשה מחלקים את מספר הלחיצות הייחודיות בתוך ההודעה בכמה אחוזי הפתיחה הכולל. לדוגמה, אם מתוך 180 חשיפות היו 100 לחיצות, ה-CTOR יהיה 100/180 כפול 100 (המרה לאחוזים) – 55%.

מדד ההסרה (Unsubscribe Rate) – איזה אחוז מן אנשים הסירו את עצמם מרשימת התפוצה. השאיפה היא ל-0.3% או פחות.

מדד הספאם (Spam Rate) – איזה אחוז זרקו את ההודעה לספאם או סימנו אתכם. כאן השאיפה היא למספרים נמוכים מאוד, פחות מעשירית האחוז (0.1%).

מלבד זאת, אתם יכולים כמובן לחשב את שיעור ההמרה / גיוס הלידים כמספר האנשים שביצעו את הפעולה שרציתם לחלק למספר האנשים שלחצו על הקישור.

מדדים פנימיים

מלבד המדדים הנפוצים שמהווים את הז’רגון של התעשיה, כל מפרסם יכול להרוויח גם ממדדים פנימיים של הערכת לידים על פי ביצועים היסטוריים כמו למשל כמות הרכישות או הסכום שלהן. לדוגמה, אתם יכולים להגיע למסקנה שלידים של חברות גדולות יכולים להיות שווים יותר מלידים של חברות קטנות, ולעומת זאת לידים של לקוחות פרטיים (B2C) כלל לא משתלמים לכם. במקרה זה אתם יכולים לקנות רק לידים בעלי מאפיינים ספציפיים או להפוך את הטרגוט של הקמפיין עצמו לצר יותר.

עוד מדד חשוב עשוי להיות מספר הלידים “החוזרים” שנוצרו עקב רימרקטינג (שיווק מחדש). הסיבה היא שלעיתים העלות פר ליד היא גבוהה יותר, אך הרווח הסופי (בהתחשב בעלות הקמפיין) הוא גבוה יותר.

שימו לב למדדים ספציפיים של כל פלטפורמה

פלטפורמות השיווק באינטרנט משתנות כל הזמן ולעיתים אתם עשויים להיתקל במדדים שלא ראיתם קודם לכן או מדדים בשמות מעט אחרים . אתם לא חייבים להסתמך עליהם, אבל רצוי לכל הפחות לעבור עליהם ולדעת מה הם בדיוק מודדים. בדרך כלל ההסבר אודות המדד יופיע כאשר תעברו עם סמן העכבר על סימן השאלה או הקריאה שלידו.

לדוגמה, אם ניכנס לניהול קמפיינים בפייסבוק (“מנהל המודעות”), נוכל לראות מדדים ספציפיים שרלוונטיים רק לפייסבוק כגון “דירוג שעור המעורבות” הכולל את כמות הלייקים, הקליקים התגובות והשותפים. לדוגמה, ייתכן שלא יהיה מתאם בין דירוג מעורבות גבוה לבין הרכישות בפועל, ואז אחת המסקנות המתבקשות היא שהמודעה אומנם נראית אטרקטיבית, אך לא באמת מעודדת כוונת רכישה.

לעומת זאת, בגוגל יופיעו לנו מדדים של מיקומי המודעות או עלות מינימלית להופעה בעמוד ראשון. יכול להיות שנגיע למסקנה שלא משתלם לנו לשלם על מילת מפתח מסוימת מחיר גבוה כי יש עליה תחרות גבוהה והעלות להמרה עבור המיקומים הגבוהים ביותר לא משתלמת לנו. מצד שני, אולי ההבדל במספר ההמרות בין המיקומים מצדיק לקיחת תקציב מקמפיין חלש יותר ולהשקיע אותו בתקציב הנ”ל.

לסיום

לסיום, אל תשכחו שמלבד הכרה של המדדים השונים, חשוב מאוד להשוות בין המדדים בקמפיינים שונים או לאחר שאתם מבצעים שינויים מהותיים באופן רכישת הלידים שלכם. לדוגמה, מעבר מספק זה לזה או רכישת לידים מאותו הספק, אך ממקורות שונים. סמנו לכם את המועדים בהם חלו השינויים על גבי ציר הזמן (לעיתים הם לא מיידים) ובצעו השוואה היסטורית על פי טווחי תאריכים.

5/5
מאמרים נוספים

חברת לידים

חברת לידים/כשעובדים עם חברת לידים בשיטת ‘שיווק מבוסס תוצאות’…לאילו תוצאות

רכישת לידים

רכישת לידים: איך מזהים סוכנות שיווק שמייצרת לידים איכותים לרכישה

השאירו פרטים

ליצירת קשר עם חברת בי פירסט

הנני מאשר את תקנון האתר.

אני מאשר שירותי דיוור ישיר