בשקט יחסי הוסיפה גוגל בשנה שעברה תוסף בטא למודעות שלה שמאפשר לקבל לידים ישירות ממודעות מסוימות. לא מדובר בסוג חדש של מודעות, אלא בהרחבה למודעות קיימות ברשת החיפוש וביו-טיוב.
למי שלא מכיר את ההרחבות של מודעות גוגל (Google Ads), מדובר בהרחבות שניתן לבחור להוסיף למודעות כמו למשל חיוג למספר שמופיע למודעה כאשר היא מוצגת בטלפונים. הקאצ’ הוא שהתוספות מופיעות רק כאשר האלגוריתם של גוגל מחליט שהן רלוונטיות.
חשוב לציין שגם במקרה שבו טופס הלידים מופיע, התשלום הוא עדיין פר לחיצה (Pay Per Click), אם כי עדיין יש אפשרות לשלם רק על המרות בלי קשר להרחבה זו – אבל רק במקרים מסוימים.
באילו מקרים יש סיכוי גבוה יותר שהטופס יופיע?
כשאנחנו מדברים על טופס הלידים של גוגל, מהניסיון של מי שכבר השתמש בו, הסיכוי שהוא יופיע גדל כשמדובר במודעות במיקומים העליונים.
איך יוצרים את הטופס בפועל?
לגוגל יש מדריך מפורט איך עושים את זה, אבל נחזור כאן על עיקרי הדרישות:
1.הקמפיין חייב להיות מסוג קמפיין וידאו (ביו-טיוב) או קמפיין לרשת החיפוש. המשמעות היא שלא ניתן להשתמש במודעות עשירות באתרים חיצונים (רשת המדיה).
2.הלידים מוגבלים לחיפושים ניידים באנדרואיד ו-iOS (אייפון) ועבור משתמשים שמחוברים לחשבון גוגל שלהם.
3.ברשת החיפוש (המודעות בתוך דפי התוצאות) הפעלת התוסף מתבצעת באמצעות בחירה ביעד של “לידים” בזמן יצירת הקמפיין וסוג קמפיין חיפוש.
4.כאשר מתבקשים לבחור תוספים למודעות, בוחרים ב-“תוסף השארת פרטים”
5.יש להזין את הקריאה לפעולה (Call to Action) ולהוסיף טקסט פתיחה.
6.ניתן להוסיף עד עשר שדות למילוי, אך חייבים להזין את שם העסק והתיאור שלו. ישנם שדות מסוימים שעליהם הגולש יכול לבחור שלא למלא פרטים.
7.יש לציין את הקישור למדיניות הפרטיות שלכם (בדרך כלל באתר)
8.ניתן להוריד את הלידים דרך קובץ נתונים בפורמט אחיד (CSV, אפשר לפתוח באקסל) או לחבר למערכת ניהול התוכן שלכם (קל יחסית לעשות זאת דרך Zapier גם אם אין לכם ידע טכני).
מדריך מפורט בעברית עם צילומי מסך וחיבור למערכת דיוור (במקרה הזה של Smoove), אפשר לראות כאן.
מה עם טפסי לידים לווידאו?
כאן הדברים קצת פחות פשוטים: קודם כל, אתם חייבים להוציא לפחות 50,000 $ על פרסום (!) או סכום מקביל בשקלים. שנית, חשבונות שהפרו את המדיניות של גוגל עשויים שלא לקבל אישור להשתמש בטפסים.
מנגד, יש כאן אפשרות לבחור האם להתמקד בנפח גדול יותר של פניות או להתרכז במי שהסיכוי שלו לבצע רכישה גבוה יותר. כמו כן, חלק מהשדות מתמלאים אוטומטית על פי הפרופיל של המשתמש.
לסיכום
יתרונות:
- מתאים למי שלא רוצה ליצור טופס לידים נפרד ובדרך כלל מסתפק בהפניה לדף באתר
- פשוט יחסית מבחינה טכנית
- אפשרות ייבוא נוחה למערכת ה-CRM שלכם
חסרונות
- לא מודל PPL אמיתי, אתם עדיין משלמים על כל לחיצה אפילו אם המשתמש לא הופך לליד
- עיצוב בסיסי מאוד וכמעט ללא טקסט שיווקי, עשוי להוריד את אחוז ההמרות
- הדרישות לפרסום ביו-טיוב הופכות אותו לכמעט לא רלוונטי עבור רוב המפרסמים
- עדיין נמצא בגרסת בטא לרשת החיפוש
המסקנה
כרגע מדובר ללא ספק באופציה חביבה, אך בפועל החסרונות עולים על היתרונות. גם טפסי הלידים של פייסבוק הם לא בדיוק להיט (לפחות לא בקרב המפרסמים בארץ) וקל להבין מדוע. אם אתם רוצים לקבל המרות על בסיס קבוע, אנחנו ממליצים לכם להשתמש בעמודי נחיתה משלכם או לקנות מאיתנו לידים באופן ישיר באמצעות עמודי נחיתה שכבר עברו אופטימיזציה.