בעולם מלא גירויים כמו זה שאנחנו נמצאים בו כיום, התחרות על ליבו של המשתמש היא גדולה מאשר אי פעם ובכל רגע נתון אלפי מפתחי אפליקציות ומשווקים בארץ (ופי כמה וכמה בחו”ל) רוצים שתשתמשו דווקא באפליקציה שלכם ולא באפליקציה של המתחרים.
אמנם אם יש לכם אתר אינטרנט ואתם מציעים לגולשים להוריד את האפליקציה שלו, עשיתם כבר חצי מהעבודה, אבל לפעמיים זה לא מספיק, שלא לדבר על כך שיש הרבה מאוד אפליקציות עצמאיות בשטח ללא אתר אינטרנט.
Facebook Connect
Facebook Connect הוא כלי שמאפשר לכל אתר או אפליקציה להוסיף כפתור רישום מהיר לאתר. כך המשתמש לא צריך להקליד פרטים כמו שם ומספר טלפון, והוא יכול למלא רק את השדות האופציונלים אם הוא רוצה בכך. כמובן שבאפליקציות, בהן לא מאוד נוח להקליד פרטים לתוך טפסים, יש לכך יתרון גדול.
תכונה מעניינת נוספת של Facebook Connect היא נעוצה ביכולת להוסיף אלמנט ויראלי, כך שכל פעם שמישהו מתקין את האפליקציה, חבריו מקבלים התראה על כך.
אופציה אחרת היא לשלוח התראה לחברים מתוך האפליקציה כדי להזמין אותם להשתמש בה :
אופטימיזציה לאפליקציות (ASO)
ASO הוא תחום חדש יחסית שהתפקיד שלו לשווק אפליקציות ולהגיע לכמה שיותר הורדות מהעמודים הרשמיים של האפליקציות בחנות. בדומה לקידום אתרים בגוגל, גם כאן אלגוריתם הדירוג של האפסטור (אפל( ו – Google Play לא ידוע במדויק, אבל בהחלט ישנם דברים שאפשר לעשות כדי לשפר את הנראות של האפליקציה ולגרום לה להופיע בסבירות גבוהה יותר כאשר המשתמש מחפש מילות מפתח מסוימות או מעלעל בקטגוריות שונות.
שיפור הנראות של האפליקציה מתבצע באמצעות הוספת צילומי מסך, קטעי וידאו ואייקונים כמה שיותר מושכים, כאשר בדרך כלל משנים אלמנט אחד בכל פעם ובודקים כיצד הוא משפיע על מספר ההורדות. כמו כן, אם מדובר באפליקציה שזמינה בכמה מדינות שונות, רצוי מאוד לתרגם את הממשק שלה ועמוד ההורדה לשפות הרלוונטיות כדי להגדיל את השימוש בה ולאפשר לה להתחרות בהצלחה באפליקציות המקומיות.
אופטימיזציה של מילות המפתח נעשית באמצעות הוספת מילות המפתח הרלוונטיות ומילים דומות או נרדפות לכותרת ולתיאור של האפליקציה (Google Play) או שדה מילות המפתח (אפסטור). כדי לדעת אילו מילות מפתח הן תחרויות יותר ובאילו מילים כדאי להתמקד, יש לא מעט תוכנות עזר כמו לדוגמה Mobile Action שיכולות להציע מילות מפתח ולעקוב אחרי מילות המפתח והביצועים של המתחרים שלכם.
ביקורות ודירוגים
עוד אלמנט חשוב מאוד שמשפיע על המיקום של האפליקציה בחנות כאשר מחפשים באמצעות מילות מפתח הוא כמובן הדירוגים (ממוצע וכמות) שלה הניתנים על ידי המשתמשים בה. כמובן שככל שהאפליקציה היא מועילה ומרשימה יותר, כך יש יותר סיכוי שיכתבו עליה ביקורות טובות, אבל יש עוד כמה דברים שאפשר לעשות על מנת להאיץ את התהליך הזה :
הוספת בקשה לדרג את האפליקציה – הרבה אפליקציות כיום מבקשות מן המשתמש לדרג אותן בחנות של אפל או גוגל אם המשתמש הפעיל אותן כמה פעמיים. כל עוד ההודעה הזו לא מופיעה בצורה מציקה מדי ובתדירות סבירה, בהחלט אפשר להשתמש בה.
אפשר גם להציג את ההודעה ברגע שהמשתמש הגיע לניקוד מסוים (במשחקים) או צברו ניסיון באפליקציה. לדוגמה – ב – Waze ככל שמשתמשים ומדווחים באופן תדיר יותר, כך פותחים יותר אווטארים (המראה של המשתמש על המפה).
לסיום, יש אפליקציות שמראות את ההודעה כאשר מישהו שלח שאלה לתמיכה הטכנית וקיבל תשובה. אם התשובה שהוא קיבל מספקת אותו, יהיה לו יותר מוטיבציה לדרג את האפליקציה.
מה שלא כדאי לעשות זה להכריח את המשתמש לדרג את האפליקציה כדי לפתוח תכונות מסוימות (ראו תמונה). זו דרך בטוחה לאבד את האמון של המשתמשים והיא גם עלולה להעיף את האפליקציה שלכם אל מחוץ לחנות…
הוספת כפתור דירוג אפליקציה לתפריט – הוספת כפתור לדירוג האפליקציה חוסכת מן הגולש את הצורך להיכנס לחנות, לחפש את האפליקציה שכבר התקין ולכתוב עליה ביקורת או לדרג אותה. (משהו שרוב הגולשים לא יטרחו לעשות מיוזמתם).
מודעות פייסבוק לאפליקציות ושיווק מחדש
ושוב אנחנו מגיעים לפייסבוק, אבל מזווית קצת שונה : פייסבוק מאפשרת להשתמש בפרסום הממומן שלה (המודעות שמופיעות כאשר גוללים בפיד) בגרסת המובייל על מנת לשווק אפליקציות. יותר חשוב מכך, אפשר למקד את המודעות לקהלים מותאמים אישית (למשל, לרשימות תפוצה קיימות) או למי שכבר השתמש והוריד את האפליקציה. כך תוכלו לא רק לצבור משתמשים חדשים, אלא גם להגדיל את המעורבות ותדירות השימוש אצל משתמשים שכבר הורידו את האפליקציה, אבל כמעט ולא הפעילו אותה…
קידום אורגני וממומן בגוגל
גוגל מאפשרת לקדם את האפליקציות שלכם בתוצאות החיפוש שלה בשתי דרכים :
- בתוצאות החיפוש האורגניות דרך Deep Linking ואינדוקס אפליקציות
- בתוצאות החיפוש הממומנות דרך יצירת מודעת Adwords לקידום אפליקציות
קשה לדעת מה בדיוק משפיע על הדירוג של האפליקציות בתוצאות האורגניות, אבל ההנחה היא שהפרמטרים המשמשים ב – ASO (כפי שהצגנו), משמשים גם לדירוג האפליקציות בגוגל עצמה. ניתן גם לשער שקישורים וטקסט הקישור שלהם (Anchor Text) מתוך אתרי אינטרנט משפיעים על הדירוג של האפליקציה בכל מקרה, יש כיום יחסית מעט אפליקציות מאנדקסות, כך שכדאי מאוד לאנדקס את האפליקציה שלכם כבר עכשיו ולנצל את המומנטום.
עוד דבר שכדאי לדעת הוא שה – Search Console של גוגל מאפשרת לראות את האפליקציה שלכם מאונדקסת כיאות ולראות אילו מילות מפתח מובילות אליה מהחיפוש של גוגל, כך שקל יותר לדעת באילו מילות מפתח ועמודים באפליקציה כדאי להתמקד.
שיווק האפליקציה דרך אתרי אינטרנט
כמו שציינו בתחילה, אם יש לכם אתר אינטרנט, יש סיכוי גבוה שהמשתמשים שלכם יתקינו את האפליקציה שמוצגת באתר, אבל גם את זה צריך לדעת איך לעשות :
רוב האתרים הסלולאריים מזהים מאיזה מכשיר גולש המשתמש ומציגים לו שתים או שלוש אפשרויות : להשתמש באתר מותאם, להשתמש באתר הרגיל (לדוגמה, בטאבלטים) או להוריד את האפליקציה.
אבל מה קורה אם המשתמש גולש באתר מהמחשב שלו ורוצה להתקין את האפליקציה? במקרה הזה אפשר להשתמש ב – QR Code, כך שכל מה שהמשתמש צריך לעשות זה לסרוק את הקוד ממסך המחשב שלו בעזרת המצלמה של המכשיר. בקוד אפשר גם להשתמש בעולם ה – Offline, למשל, להציג אותו על מכתבים או כרטיסי ביקור וברושורים.